Education, jobs@India: SSS CPO English answer key: Part 2 of 28-8-11 question paper

Sponsored Links

Monday, August 29, 2011

SSS CPO English answer key: Part 2 of 28-8-11 question paper

Q. 51-70: Choose the correct alternative:

51. His acting is too good.
Ans: very good

52. The novel consists a thousand pages.
Ans: consists of

53. If I studied well, I will pass.
Ans: I would pass

54. She reminded where to leave the papers.
Ans: me where to leave

55. How many ten rupees notes have you got?
Ans: ten-rupee notes

56. Soldiers are trained to behave without question?
ans. obey

57. Prasad bowls faster than Srinath, isn't it?
ans: Doesn't he.

58. The authorities requested the spectators to keep with the track?
Ans: to keep out of

59. Hearing deformity is one of the most common birth defects in India?
a. impairment

60. He is having many friends here
Ans: has

61. The commissions are set up to ask into the incidents?
Ans: inquire

62. I am angry upon you?
Ans: with

63. Don't stay out late. Come home soon.
Ans: early

64. The grater is the increase in the population, the harder it is for people to find housing.
Ans: no improvement

65. Sabith invited all her friends for the wedding but none of them came to attend the function.
Ans: attended

66. If you had arrived earlier, you had found me in the bus.
Ans: would have found

67. Keep quiet, we listen to the radio.
Ans: are listening

68. With her childish innocence, she won the hearts of everyone present there?
Ans: childlike

69. Herself saw the thief?
Ans: She herself

70. They wanted to have some onion fresh soup?
Ans: fresh onion soup.

Q. 115-120: fill in the blanks



115. The department head insisted that he___ absolute authority to regulate office work.
ans: would be given 


116. vinod, two of___brothers attend primary school, wished to be a school teacher after his graduation from the university. 
Ans: whose


117. The deadline was nearny, so Mrs. Sweath has had students___their essays.
Ans: complete


118. Our new digital photo-print machine, the manual__ is lost awaits to be be set up properly. 
Ans: of which 


119. Ramu is in the habit of revising just once, but sure4sh never understands a subject__he revises it for at least three times. 
Ans: unless


120. He was sorry__late last night. 
Ans: to come 



Q. 121-125: Choose the opposite word. 
121. Abandon
Ans: retain 


122. Humble
ans: Haughty 


123. exemptions
Ans: inclusion 


124. prominent
ans: unknown 


125. Betrayal
ans: loyalty



Q. 126-130: Choose the similar word. 


126. Concealed
Ans: hidden  


127. Relish 
ans: enjoy 


128. Acute
Ans: sharp


124. solicit
ans: agree


130. surmount
Ans: overcome



Q. 131-135: Correct spelling 


131. dominant 


132. observer


133.acknowledge 


134. possess


135. leisure



146-155: Fill in the paragraph:
An archaeolist studeis the.
146. rocks
147. evidences
148. reconstruct
149. scientific
150. behind
151. weapons
152. crafts
153. assesses
154. women-folk
155. reliable

Paragraph Based Questions: 
176-180: Para 1: In 1760, a man named Tiphaigne de la roche made a bizzare prediction. In an imaginary story called Giphanite, mirror images... 

Q. 176. The term bizarre most commonly means?
Ams: strange

Q. 177: When was the concept of photography born?
Ans: when Nicephore conducted some experiments.

178. What does lithography deal with?
Ans: a print making technique

Q. 179. what was the contribution of Daguerre?
Ans: He introduced the method of photography

Q. 180. Why did the portrait artists go out of business?
Ans: because the photography method did not involve much money and was suitable for making portraits.

More questions are coming, keep refreshing the page.

11 comments:

Expected cut of LIC AAO May 12, 2013 cut off survey. You are expecting how many marks?

CDS 1 2013 expected cut off marks calculator?

LIC ADO expected cut off marks: Your expected score would be?

In JMRC CRA 2012 exam how many marks are you expecting?

Facebook Share

LIKE EDUTALK INDIA?

Followers

There was an error in this gadget

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP