Education, jobs@India: August 16th 2011 Current affairs

Sponsored Links

Tuesday, August 16, 2011

August 16th 2011 Current affairs


1. Internet or www has complted 20 years on..
a. August 15
b. August 7
c. August 14
d. August 16
e. none of these

2. Which EU country has reported only .1% GDP growth in 2nd quarter of 2011?
a. Germany
b. England
c. Spain
d. Greece
e. none of these

3. The Indian detained by Delhi Police on 16th August, 2011, preventing him from going ahead with hunger strike.
a.Kiran Bedi
b.Anna Hazare
c.Advani
d.Both a & b
e. none of these

4.The park where Anna Hazare is supposed to go on hunger strike for supporting Lokpal Bill is..
a.I.P Park
b.J.P Park
c.Gandhi Park
d.Buddha Park
e. none of these

5.Anna Hazare is
a.social activist
b.Civil rights acivist
c.Freedom Fighter
d.A Politician
e. both a & B



6. Ambika Soni is
a.Foreign Affairs minister
b.Home Minister
c.Information and Broadcastng Minister
d.Health Minister
e. none of these

7.The first Indian to receive Chinese 'Green Card' is
a.Mohd. Abdul
b.Ritesh sharma
c.Mohmmed Rizwan
d.Zayed Khan
e. none of these

8.Chinese system of granting five-year Permanent Resident cards to foreigners is known as
a.Yellow Card
b.Green Card
c.Citizens Card
d.Validentry Card
e. none of these

9.Internet giant Google has announced a deal to buy Motorola Mobility for _____ billion dollars.
a. 13.0
b. 11.5
c. 12.5
d. 12.0
e. none of these

10.The city that has topped the number of cases of crimes against women in the country is..
a. Mumbai
b. Hyderabad
c. Bangalore
d. Delhi
e. none of these

11.Scientists claim to have discovered a natural preservative that could spell the end of rotting food is
a. Lyptin
b. Crocin
c. bisin
d. basin
e. none of these


Answers:
1. b
2. a
3. b
4. b
5. b
6. c
7. c
8. b
9. c
10. d
11. c

0 comments:

Expected cut of LIC AAO May 12, 2013 cut off survey. You are expecting how many marks?

CDS 1 2013 expected cut off marks calculator?

LIC ADO expected cut off marks: Your expected score would be?

In JMRC CRA 2012 exam how many marks are you expecting?

Facebook Share

LIKE EDUTALK INDIA?

Followers

There was an error in this gadget

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP