Education, jobs@India: 2010-11-21

Sponsored Links

Thursday, November 25, 2010

NICL AO 2010-11 exam pattern, syllabus, sample paper, books

National Insurance Company Limited would be conducting a written exam for AO (Administrative Officer (Scale –I) on 30/01/2011 and in this post we would be discussing that how you should prepare for NICL AO exam.

For Generalist category written examination will have following: Objective type of tests in
(i) Reasoning Ability
(ii) Quantitative Aptitude
(iii) English Language
(iv) Computer Operation related Awareness

And for  Automobile Engineering, Legal and Medical officer there would be a sections of Professional Knowledge Test besides above sections.

How to prepare Reasoning for NICL:
NICL AO Reasoning sample paper
2009 SOLVED NICL REASONING PAPER

NICL AO Computer Operation related Awareness model paper

For other two section there is a lot of similarity between LIC AAO and NICL AO. Read here full preparation plan and recommended books.

Read more...

Wednesday, November 24, 2010

Uttarakhand Rejected List G. I. C. Lecturer for Interview on dated 25-11-2010

 Uttarakhand Public Service Commission has released the list of Rejected candidates for G. I. C. Lecturer for Interview that is scheduled for 25-11-2010. UKPSC has also mentioned the reason of rejection like application received after the due date. There are total more than 20 candidates whose candidature has been rejected.

See the entire list here

Read more...

Apply online for SSA Punjab Nov. 2010 teachers recruitment

Online registration for Sarva Shiksha Abhiyan Authority - SSA, Punjab November 2010 recruitment has started.  There are following vacancies for SSA Punjab 2010:


Hindi Master/ Mistress :  753 vacancies
Science Master / Mistress:  538 vacancies
Punjabi Master/ Mistress :  522 vacancies
Math Master/ Mistress :  476 vacancies
English Master/ Mistress :  1436 vacancies

Age Limit for all the above vacancies is: 18-37 years.

Application fee: Before applying online non-refundable Bank Demand Draft/ Postal Order for Rs 250/- (Rs 125/- for SC Candidates) in favour of "State Project Director" payable at Chandigarh should be ready as the application fee details are needs to be entered in the form.

Last date: 10-12-2010

To apply online for SSA Punjab Nov. 2010 got: http://recruitment.cdacmohali.in/SSAAMASTER/homepage.aspx

To read more details like educational qualification and such go to SSA, Punjab website

We would be uploading SSA Punjab syllabus, exam pattern and sample paper soon.

Read more...

LIC AAO 2010 exam pattern, syllabus, sample papers and books

How to prepare for LIC 27th February, 2011 AAO, is the question which many candidates have asked us. Here we would be discussing that what is the exam pattern and how you should study for AAO in LIC.

AAO exam pattern 2011: There would be total 4 sections and each section likely to have 25 questions, which means that LIC AAO 2010 will have 100 questions which you are suppose to do in 2 hours. Pl. keep this mind that total number of question may vary. The sections would be:

General Knowledge & Current Affairs: This section will have current affairs as well as conventional GK questions. For Current Affairs practice our GK/Current affairs section, which we update weekly. As well as our weekly business current affairs sections as well. Besides that do  a lot of reading.

LIC AAO previous year solved GK Paper

Reasoning Ability: Have a look at previous year paper of LIC AAO reasoning. That will give you a better idea about the level of questions that would be asked.
2009 LIC AAO SOLVED REASONING PAPER
Books for LIC AAO reasoning ability:

Numerical Ability: Again to know the expected syllabus and its pattern.
LIC AAO Maths Sample paper
LIC AAO maths books:

English Language with special emphasis on grammar and vocabulary.
LIC AAO sample English paper
Recommended English books for LIC AAO 2011 answers:
English made easy by B.Sc publication. Just do this book religiously and English would be really easy.

LIC AAO 2009 FULLY SOLVED PAPER WITH ANSWERS

Read more...

Computer awareness, knowledge sample questions

Computer Awareness Questions have become an important part of many competitive exams like LIC, NICL, Bank PO, Clerks and many more. Below are some questions that will give you an idea that how how you should prepare for computer knowledge paper.

1. The button on the Quick Access Tollbar allows you to cancel your recent commands or actions.
(1) Search  2) Cut (3) Document (4) Undo

2. In MS-Access, a table can have how many primary key /keys.
(1) One (2) Two (3) Three (4) Four

3. Which software allows users to perform calculation on rows and columns of data.
(1) Word processing (2) Presentation graphics (3) Data Management System (4) Electronic spreadsheet

4. Which unites represents approximately one billion memory loca­tion.
(1) kliobyte (2) megabyte  (3) gigabyte (4) terabyte

5. Procedure where cells are involved to create a single cell by combining two or more selected cells.
(1) Formatting (2) Merging (3) Embedding (4) Splittmg

6. The operating system is the most common type of software.
(1) communication (2) application (3) systems ( 4) word - processing

7. When you quickly press and re­lease the left mouse button twice, you are __ .
(1) Primary - clicking (2) Pointing (3) Double - clicking (4) Secondary - clicking

8. The horizontal and vertical lines on a worksheet are called
(1) cells (2) sheets (3) blocklines (4) gridlines

9. To delete an incorrect character in a document,  __ to erase to the right of the insertion point. (1) press the left mouse key
(2) double - click the right mouse key' (3) press the BACKSPACE key (4) press DELETE key

10. Which of the following is sued to choose a slide layout.
(1) Quick Styles gallery
(2) Format gallery
(3) Layout gallery
(4) Layout collection

11 Byte has how many bites
1. 8
2. 12
3. 256
4. 56

Answers: 1.4, 2. 1, 3. 4, 4,3, 5.2, 6. 3, 7. 3, 8. 4, 9. 4, 10. 2, 11.1

Read more...

United Bank of India clerks admit card for Nov. 28, 2010

 Admit card for United Bank of India clerks 28-11-2010 exams are available for downloading. Duplicate admit card for United Bank of India Nov. 28 clerk exam can be downloaded by entering your Registration No, Date Of Birth or by entering your pass word.

Download admit card here.

And to see sample paper as exam pattern for UBI clerk exam as provided by bank click here

Read more...

Tuesday, November 23, 2010

Vijya Bank admit card December 12, 2010 exam

Vijya Bank admit card for Specialist/Generalist Officers 12-12-2010 exam would be available for downloading from December 7 to December 11, 2010. As per Vijya Bank website all eligible candidates who do not receive their admit card by 07.12.2010 can download their Vijya Bank hall ticket from Vijya Bank website. You can also ask for email admit card by indicating his/her name, address, registration number, email–id, date of birth,
Payment details of Bank Fee Payment Challan and test centre opted, to enable the Bank to take immediate remedial action. Alternatively he/she may contact by email at the email-id 'hrdrecruitment@ vijayabank.co.in.

Check the latest update on Vijya Bank admit card here

Read more...

SSC admit card SI, ASI in CPO December 12, 2010, check application status

Admit card for SSC SI, ASI in CPO 12-12-2010 exam. SSC would be conducting a written exam for the recruitment of SI, ASI in CPO) Central Police Organisation) and SSC has uploaded the details of incomplete on-line applications of Special Examination for Central Police Organisation (CPO), 2010 to be held on12-12-2010.

Check you SSC's SI, ASI for CPO application status here

In a week or so all eligible would be able to download their SSC CPO admit card from their reginal website. We will let you know as and when downloading of SSC CPO SI, ASI admit cards begins.

UPDATE: 2011 CPO SSC ADMIT CARD

Read more...

SCRA 2010 application status, admit card

SCRA 2010 application status for its 26-12-2010 exam now available. All those who had applied for SCRA 2010 exam can now check the status their application.


Check Special Class Railway Apprentices Examination 2010  Form Registration Query here

Within a couple of weeks UPSC will upload the name of all eligible candidates for SCRA Dec. 26, 2010 exam, along with exam venue information and the procedure to get SCRA 2010 duplicate admit card.

Read more...

R.K. Sarda Vidya Mandir Raipur TGT, PGT Nov. 2010 recruitment

R.K. Sarda Vidya Mandir Raipur invites applications for the recruitment of TGT, PGT and PRT teachers 2010.


TGT (Science, Social Science ):
Max. Age: 35 years
Educational Qualification: 
(i)  Bachelors degree with at least first class or high second class.
(ii) Any two of the following as major or elective subjects –Physics, Chemistry, Botany or Zoology (for Sciences).
History, Geography, Political Science or Economics (for Social Sciences)
(iii) A degree or diploma in teaching.


TGT (Sanskrit):
Age Limit: 35 years
Educational Qualificaion: 
(i) Bachelors degree with at least first class or high second class and Sanskrit as a major subject.
(ii) A degree or diploma in teaching
(iii) At least 3 years experience in a Secondary School.


PRT (Only Females):
Age Limit:  30 years
Educational Qualificaion: 
(i)  Bachelors degree with at least 60% marks
(ii) A degree or diploma in teaching
OR Four-Year integrated B.Sc - B.ed from any of the Regional Institutes of Education.
Freshers may  apply for this position.

* Physical Education Teacher (PET)
Age Limit: 30 years
Educational Qualificaion: 
(i) B.P.ed from a recognized university
(ii) At least 3 years experience in a recognized School.

* Accountant
Age limit: 35 years
Educational Qualificaion: 
B.Com with at least 3 years experience in school accounting

How to apply: Interested candidates may send in their detailed CV’s by e-mail to principal@bvbraipur.org mentioning the post applied for in the Subject line or by registered post to THE PRINCIPAL at the above-mentioned address superscribing the envelope with the position applied for within 10 days from the publication of this advertisement.

Read more...

IDBI 700 executive fee payment channal voucher nov. 2010

Download IDBI Bank fee challan voucher to apply for its Nov. 2010 recruitment of 700 executives. Application Fee for General /OBC category : Rs.400/- & SC/ST/PWD category : Rs.75/- and Collecting Bank's charges Rs.50/-.

Download IDBI fee challan here.


Challan for payment through SBI here
 
Challlan for payment through IDBI Bank Ltd. here

Read more...

IDBI 700 Executives November 2010 notification | last date December 16, 2010

IDBI Bank invites applications for the recruitment of 700 executives as a a part of its November 2010 recruitment drive.


Executives (on contractual basis): 700 vacancies.
Age limit: 25 years as on 30/11/2011.

Educational Qualification: Graduate from a recognized university with 55% marks in aggregate for applicants belonging to General , OBC and PWD (General and OBC).

Last Date to apply: December 16, 2010.

For more information and to apply online for IDBI 2010 executives exam go to: http://www.idbi.com/

Read more...

Bihar Election Result 2010

Bihar election results has started to come in at 8.49 am BJP-JD(U) was leading on 24 seats whereas congress was ahead only at 2 seats. For latest update and result go to: http://timesofindia.indiatimes.com/

Read more...

Monday, November 22, 2010

November 14-21 2010 Business, Economics GK questions

Business and Economics questions for the week of November 14-21, 2010. We have covered social economics and business current affairs questions for the 3rd week of November, 2010. For more business GK questions visits our business GK sections as well current affairs sections to practice online GK questions.

1. Which is the only India co. which has that has figured in the Top 10 Value Creators List that has been
released recently
a. Air Tel
b. JSPL
c. Siyaram
d. Tata Motors
e. None of these

2. What is the name of Air India COO, who has been sacked for misrepresenting facts to secure the said job
a. Pawan Arora
b. Vinod Dalal
c. Enam Aydhya
d. S.K. Murthy
e. Naveen Goel

3. Recently Ratan Tata made a statement that he was asked to pay bribe by an aviation minister everytime he decided to start an airlines. Tata was forming the airlines in joint venture with...
a. Singapore airlines
b. Honk Kong airlines
c. Gulf Airways
d. Emirates Arilines
e. None fo these

4. Tata Daewoo Commercial Vehicals has changed its distribution set up in..
a. India
b. South Korea
c. Sri Lanka
d. Hong Kong
e. Malaysia

5. Which Indian co. recenly has acquired a new logo.
a. Tata Indicom
b. Hero Honda
c. Airtel
d. Hindustan Motors
e. None of these

6. NATO has decided to give local forces full control of Afganistan by...
a. 2012
b. 2013
c. 2014
d. 2015
e. 2016

7. The Central Government has launched the National Saffron Mission (NSM) to boost saffron production in...
a. H.P
b. J&K
c. Arunachal Pradesh
d. Sikkim
e. None of these

8. Which company has become the third most coveted firm when it replaced IT giant Tata Consultancy Services (TCS) to become the country's third most valued firm...
a. Coal India ltd.
b. NTPC
c. Railways
d. ONGC
e. Airtel

9. President Pratibha Patil visiting which of the following coutries with an aim to boost India''s ties with the oil-producing region?
a. UAE & Syria
b. Iran and Kazakistan
c. Albaina and Uzbekistan
d. Both a and c
e. None of these

10. B.S. Lalli, who was in news recently, is the CEO of...
a. Prasar Bharati
b. SAIL
c. Textile India Ltd.
d. BSE
e. NSE

11. The country s sugar output in 2010-11 season is estimated at...
a. 19.5 million tonne (mt)
b. 35.5 million tonne (mt)
c. 24.5 million tonne (mt)
d. 34.5 million tonne (mt)
e. 22.5 million tonne (mt)

12. Which Indian business house is all set to buy Grosvenor House hotel in central London, which was once
home to the Duke of Westminster.
a. Reliance
b. Hero Honda
c. Sahara Parivar
d. Modi's
e. Taj Group of hotels


Answers: 1. b, 2. a 3. a, 4.b, 5 c, 6. c, 7. b, 8. d, 9.a, 10.a 11 c 12. c

Read more...

BHU Nov. 2010 teaching, non-teaching application form download

Banaras Hindu University invites applications from the Indian Citizens on the prescribed form for the posts of Assistant Professor, Post Graduate Teacher (PGT), Trained Graduate Teacher (TGT)  and Group ‘A’, ‘B’, ‘C’ & ‘D’ Non-teaching posts as per the following pay scales:


Teaching Vacancies
Assistant Professor: 1 post

Non-teaching jobs:
Deputy Registrar: 2 vacancies
Medical Record Officer: 1 post
Staff Nurse: 30 posts
Driver (Ambulances Services): 3 vacancies
OPD Attendant: 6 vacancies
Security Inspector: 2 vacancies
Assistant Curator: 3 vacancies
Gallery Attendant: 2 vacancies
Helper: 1 vacancy
Junior Clerk: 53 vacancies
Dresser: 1 vacancy
STA (Audiometry): 1 vacancy
Research Assistant: 1 vacancy
Pharmacist (MM): 1 vacancy
Compounder: 2 vacancies
Junior Assistant (Medical Record) : 1 vacancy
Instrument Technologist: 1 1 vacancy
Care Taker Grade – I : 1 vacancy
Pharmacist (IM): 1 vacancy
Calligrapher-cum-Computer Assistant: 1 vacancy
Ward Sahayak/ Sahayika : 6 vacancies
Security Guard: 36 vacancies
Security Officer: 3 vacancies
Publication Assistant (Puranic Section): 1 vacancy
Assistant Curator: 1 vacancy

BHU PGT, TGT 2010 jobs:
PGT in Commerce: 1 post
TGT in Urdu: 1 post
TGT in Chemistry: 1 post

How to apply: Send application duly filled in in all respects along with a MICR Coded demand draft  of Rs.200/- (Rs.50/- for SC/ST candidates) drawn in favour of the Registrar, Banaras Hindu University payable at S.B.I., BHU Branch (Code 0211), Varanasi must reach the Office of the Registrar (Recruitment & Assessment Cell), Holkar House, BHU, Varanasi - 221005 (India) on or before 08.12.2010. Those who have already applied against the Advt. No. 02/2009-10 need not submit the Bank Draft.

BHU teaching and non-teaching Nov. 2010 application form here

Read more...

HQ Western Air Command, IAF Nov. 2010 recruitment | download application form

HQ Western Air Command, IAF invites applications for the following posts for the following AFS as a part of its Nov. 2010 recruitment. There are vacancies for cook, CEI, ASK, Cook, LDC, Painter, Dman.

Age limit: 18-25 years. Except clerks.
For clerk age limit is 18-27 years.
Last Date: December 11, 2010.

For more information and to download application form format click here

Read more...

North Eastern Railway Gorakhpur Ex-Servicemen Quota Group-D Nov. 2010

Railway Recruitment Cell, North Eastern Railway Gorakhpur Ex-Servicemen Group-D Recruitment 2010

In Advt. NER/RRC/ESM/D/01/2010 Railway Recruitment Cell invites applications for the following posts:

Trackman/ Gangman , Engineering: 452 vacancies
LC Porter , Operating: 20 vacancies
Helper-II/ Khalasi/ Malaria Khalasi/ Lab Assistant , Mechanical, Electrical, Signal, Medical, Engineering: 180 vacancies
Gateman/ Trolleyman/ Keyman , Engineering, Operating: 38 vacancies
Hammal , Commercial: 16 vacancies
Safaiwala , Medical, Commercial, Mechanical: 32 vacancies
Helper-II , Mechanical (ELW/Varanasi): 32 vacancies
Helper-II/ Mali / Peon , RDSO Lucknow: 36 vacancies
Safaiwala, RDSO/ Lucknow: 17 vacancies

How to apply: Send your complete application form to Assistant Personnel Officer(Recruitment) Railway Recruitment Cell, CCM Annexe Building, Railway Road No. 14, Gorakhpur (UP) – 273012.
before December 15, 2010.

Application form is available on request. Let us know if you need application form format.

Read more...

Air Force admit card for 130 GDOC / 23 SSC (MEN) / 39 SSC (WOMEN) exam

ADMIT CARD FOR IAF COMMON ENTRANCE TEST (CET) TO BE HELD ON 28 NOVEMBER 2010 FOR 130 GDOC / 23 SSC (MEN) / 39 SSC (WOMEN) COURSES.

NAMES OF CANDIDATES WHOSE APPLICATIONS FOR THE ABOVE MENTIONED COURSES COMMENCING JUL 2011 AND FOR THE COMMON ENTRANCE TEST (CET) TO BE CONDUCTED ON 28 NOVEMBER 2010 HAVE BEEN ACCEPTED ARE DISPLAYED BELOW.

See the list of all eligible candidates here

Read more...

Assam Rifles admit card 2010 Bhiwani December 26, 2010 exam

Assam Rifles would be conducting a test on 26-12-2010 as a part of its 2010 recruitment drive. And it is expected that its admit would be uploaded at http://assamrifles.gov.in/ in due time, and all eligible would be able to download their exam admit card. As of now there is no information about the Assam Rifles exam admit card for Bhiwani. As and when there is information it would be available soon on the above link.

Read more...

Sunday, November 21, 2010

FCI South Zone Admit Card for assistant grade III Nov. 28 exam

FCI admit card for 28-11-2010 South Zone assistant grade III are now available for downloading. To download your FCI South Zone admit card you need your 8 Digit Application No., your Name, Date of Birth.

Download admit card here.

Question paper will be similar to East and North zone papers with total 100 questions. And be ready for some tough English questions and any score above 60 is good enough, irrespective of  the level of exam. And FCI South Zone assistant grade III result would be announced in the last week of December 2010.

Read more...

SSC admit card for Junior Translator/Junior Hindi Translator Dec. 5, 2010 exam

Admit card for SSC 5-12-2010 Hindi Translator and Junior Translator can be downloaded from next week onward from SSC regional website. Candidate would be able to download their application status soon.  You need to log in to SSC regional as per the examination centre option which you filled at the time of applying.

Below are the links for SSC regional webistes for downloading SSC translators admit card 2010


SSC Central Region: http://www.ssc-cr.org

SSC Karnataka Kerala Region (Southern Region): http://www.ssckkr.kar.nic.in

SSC Madhya Pradesh Region: http://sscmpr.org

SSC Eastern Region: http://www.sscer.org

SSC North Eastern Region: http://sscner.org.in

SSC Northern Region: http://sscnr.org

Read more...

Union Bank of India 250 Customer Relation Executive Admit card 5-12-2010 exam

Union Bank of India December 5, 2010 admit card for Customer Relation Executive exam would be available for downloading from November 30, 2010 and all those who do not receive their written exam hall ticket for CRE of UBI by Nov. 29, 2010. As per bank all eligible candidates can download their admit card from 30.11.2010 to 04.12.2010.

Download Union Bank of India Customer Relationship Executive admit card here

Read more...

FCI Assistant Grade 3 East, North Zone Answer key, expected cut off, result update

FCI East Zone Nov. 21, 2010 exam paper for ASSISTANT GRADE III was no different than North Zone exam. There were 100 question with sections like English, GK, Maths and reasoning. The expected cut off for FCI Assistant Grade III, would be around 58-60 pere cent. In both these exams English was of higher level considering the post and not many have done well in English. However, GK, Maths and reasoning were easy but time consuming. So any score in the range of 60 is good enough.

Result of FCI  Assistant Grade III for east and north zone is expected to be announced within next 40 days or say. It was also mentioned in the admit card as well.

How many marks are you expecting in FCI Assistant Grade III?

Read more...

Current Affairs November 3rd week (14-21) 2010

GK question for November 3rd week, 2010. We have covered national as well as international current events for the 3rd week of November 2010. These general awareness, GK questions are very helpful is you are preparing for Bank po, clerks, SSC, Railways, LIC, NIC, Air Force, Navy SSR, NDA, CDS PCS, SEBI, SAIL or many such exams. These GK questions are very helpful. For more current affairs questions of 2010 visit our Current Affairs, GK sample section. We also upload weekly business, economy questions you can practice all Business GK question, which are helpful is your are preparing for MBA exams.

November 14-21 GK questions::

1. Term 2G was in news recently. what does it stand for
a. 2-Group
b. Second Generation
c. 2-Grants
d. Gex X3
e. None of these

2 .The US joined hands with India to set up a Global Center for Nuclear Energy Partnership for research and
development of secure and proliferation resistant reactor systems. This centre would be set up in which
of the following states?
a. New Delhi
b. Maharastara
c. Haryana
d. Rajasthan
e. Orissa


3. Bajrang Lal who won a gold medal in rowing in Asian Games 2010 is from which Indian Army unit...
a. Rajputana Rifles 
b. BEG
c. Garwal Regiment 
d. Sikh Regiment 
e. None of these


4. L. C Jain who died recently was a famous
a. Sportsperson
b. Writer
c. Economist
d. Politician
e. Social Worker

5. Which of the following PSU is trying to woo private investors to fund its expansion plans
a. NHAI
b. Railways
c. Forest Department India
d. BRO
e. None of these

6. Which USA state has approved medical use of marijuana for the people with chronic diseases.
a. Texas
b. Arizona
c. North Carolina
d. Delaware
e. None of these

7. First ever Indian automobile co. to enter into 125cc class of the MotoGP world championship
a. Mahindra & Mahindra
b. Tata Motors
c. Hero Honda
d. Maruti India
e. None of these

9. Minister A. Raja who resigned recently was heading..
a. Teleoms
b. Prasar bharti
c. Communication
d. Internet and Broadband
e. None of these

10. Recently China, India and Russia had trilateral talks on various issues. These talks were held at..
a. Wuan
b. New Delhi
c. Beijing
d. Moscow
d. Hyderbad

11. Sebastian Vettel who has been crowned as the youngest drivers champion in Formula One history when
he outstripped all his rivals and won the Abu Dhabi Grand Prix for the outstanding Red Bull team recently.
He is from...
a. Germany
b. UK.
c. Argentina
d. Scotland
e. USA

12. As per Standard Charted Bank study Indian economy would be the fastest growing economy of the world by the year...
a. 2013
b. 2020
c. 2012
d. 2015
e. 2014

13. What is 'Project Titan'?
a. Facebook's intended email service
b. Name of joint military exercise conducted by India and Russia
c. Rescue operation name that what launched to save trapped miners in Chile
d. Name of new comet which is heading towards Earth and may hit our planet by the year 2021
e. None of these

14. Which was following companies was acting as a front company for Reliance Telecom in the controversial 2G scam
a. Swan Telecom
b. Tele Network ltd.
c. India telecoms Pvt.
d. People Power
e. None of these

15. Which commission has been appointed to probe Delhi building collapse that left nearly 66 people dead?
a. L.N. Tiwari
b. Lokeshwar Prasad
c. Rathor Committee
d. Vashudev Sinha
e. A.K Arun commission

16. Who has won first-ever Asiad gymnastics medal for India in 2010 Asian Games
a. Mukesh Kumar
b. Satindra Twiyari
c. Ashish Kumar
d. Vivek Jova
e. None of these

17. Air Fare of which of the following domestic route went up by nearly 300 %
a. Delhi-chennai
b. Delhi-Mumbai
c. Delhi-Port blair
d. Calcutta-Delhi
e. None of these

18. As per latest assessment by Indian Network for Climate Change the average temperature in India by 2030 will rise by...
a. 1.5 degree celsius
b. 2-3 degree celsius
c. 1.7-2.2 degree celsius
d. 1.8-3.2 degree celsius
e. 2.5 degree celsius

19. Which two reality shows has been taken off from prime time viewing as per I&B notice
a. Big Boss, Rakhi kaa Sach
b. Taree Maree Prem Katha and Rakhi ka pyaar
c. Big Boss and Indaf
d. Boss kaa Toss and Adult Comedy
e. None of these

20. 2011 IPL 4 will be played...
a. From April 8- May 27
b. From May 8- June 22
c. April 8-May 22
d. Marh 8-April 23
e. None of these

21. Recently NATO annual meeting was held at:
a. Portugal
b. Vienna
c. Australia
d. Hanoi
e. Germany

22. At what percent food inflation was at 17-month low for the week ended on Nov. 6, 2010
a. 11.5
b. 10.3
c. 9.5
d. 12.5
e. None of these

Answers: 1. b, 2.c, 3.a, 4.c, 5.b, 6. b, 7.a, 8.b 9. a, 10. a 11.a
12.b, 13.a,
14.a, 15. b, 16. c, 17. b 18. c
19.c, 20. c, 21. a 22. b.

Read more...

Expected cut of LIC AAO May 12, 2013 cut off survey. You are expecting how many marks?

CDS 1 2013 expected cut off marks calculator?

LIC ADO expected cut off marks: Your expected score would be?

In JMRC CRA 2012 exam how many marks are you expecting?

Facebook Share

LIKE EDUTALK INDIA?

Followers

There was an error in this gadget

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP